- Rakabeti ve hedef kitlenizi araştırın.
- Marka kişiliğinizi oluşturun.
- Doğru işletme adını seçin.
- Akılda kalıcı bir slogan bulun.
- Profesyonel bir logo tasarlayın.
- Görsel bir dil tanımlayın.
- Bir marka sesi oluşturun.
- Markanızı tutarlı bir şekilde uygulayın.
Markalaşma günümüzde tüketicilere ulaşmada, ürün ve hizmetlerin bilinirliğini artırma da ve sadık müşteriler edinmede önemli bir rol oynar. Marka bilinirliğini artırmak, daha geniş kitlelere ulaşmayı da sağladığı gibi tüketicilere de güven verir.
Markalama; yapılacak bir işin, biçim ve motiflerin iş parçası üzerine çizilmesi işlemidir. Markalama için imal edilmiş parçalardan ve markalama aletlerinden faydalanılır. Markalama, parçanın uygunluğu ölçüsünde değer taşır. Markalama, işletmelerin endüstriyel sektörde rakiplerinden ayrışmak, ürünlerinin takibini sağlamak, ürün üzerine kalite-güvence kodlarını, üretim değişkenlerini yazmak için kullanılan stratejik öneme sahip bir prosestir. Markalaşma sürecinin adımları arasında tescil de yer alır. Marka tescili, bir şirketin haklarını yasal olarak koruma altına almasıdır.
Marka değerlemesi neden önemlidir? Şirketin gerçek değerinin bilinmesi için elzemdir. Ortaklık kurma, yatırımcı bulma ve her türlü finansal desteklere ulaşma gibi hedefler için çok önemli destek sağlarlar. Bu varlıkların değerini bilen şirketler krizlere karşı daha dirençli olur.
Kişisel marka neden önemli? Kişisel markalaşma kariyer yolculuğunda tüm kontrol ve gücü sana verir. rekabet avantajı kazandırır! Profesyonel anlamda başarılı olmak için kişisel markanı hem dijital platformda hem de iş hayatında stratejik olarak yönetmek, sana hedeflediğin kariyer doğrultusunda yepyeni fırsatlar yaratır.
Marka ismi ise markadan daha dar kapsamlı olup, markanın sözle söylenebilen kısmıdır ve marka değerinin temel göstergesidir. Markaya ait ürünün işlevsel özelliklerini ve markanın benimsediği değerleri yansıtan isim, tüketicilerin kategori ile marka arasında bağlantı kurmasını sağlar.